Oberta fins al 31 de juliol la convocatòria dels premis IDECE on es poden presentar els treballs de recerca i de final del cicle

L’IDECE vol reconèixer els treballs que fan els alumnes dels instituts territori i que ajuden a la promoció de les Terres de l’Ebre

Arriba la 12a edició dels premis IDECE, que van dirigits als estudiants que han acabat batxillerat i cicles formatius de grau superior en centres educatius de les Terres de l’Ebre o de la resta d’instituts de Catalunya, o a l’Institut Obert de Catalunya, sempre que estiguin empadronats en algun municipi de les quatre comarques de l’Ebre, i poden fer-ho de manera individual o en grup de com a màxim 4 persones. 

El director de l’IDECE, Josep Maria Sáez, explica que “sabem que cada any, alumnes dels centres educatius elaboren centenars de treballs, i amb els premis, volem reconèixer aquest feina que fan per estimular-los a seguir fent recerca i propostes sobre el nostre territori, i sobretot volem donar a conèixer aquests treballs que tot sovint tenen un valor immens”. 

Amb aquests premis, l’IDECE vol promoure l’elaboració de treballs i projectes de qualitat i rigorosos que permetin conèixer millor la realitat i les perspectives de futur i la projecció de les comarques del Baix Ebre, Montsià, Ribera d’Ebre i Terra Alta, ja sigui en àmbits com el medi ambient, història, economia, art, patrimoni o des de qualsevol altre.

“Volem destacar també que el fet de recercar i aprofundir en el coneixement del territori, com fan les alumnes i els alumnes que es presentaran al premi, és un clar factor d’arrelament, perquè és evident que conèixer el territori és la clau per defensar-lo i estimar-lo” ha destacat Sáez. 

Els premis tenen una dotació econòmica de 1.500 € pel 1r premi, 1.000 € pel 2n premi, 700 € pel 3r i 500 € pel 4t.


El termini per presentar les sol·licituds finalitza el 31 de juliol. El tràmit s’ha de fer preferiblement per internet, tot i que, en cas que la sol·licitud es faci de manera presencial, es pot presentar a l’Edifici de la Generalitat de Catalunya a les Terres de l’Ebre (plaça Gerard Vergés, 1 de Tortosa).

L’acte d’entrega dels premis així com la resolució del jurat es duran a terme a la tardor.

Fes click aquí per optar als premis