Norma Pujol Farré, nova directora de l’IDECE

  • Joan Juncà Cubells, designat com a vicepresident primer 

Norma Pujol Farré serà la nova directora de l’Institut per al Desenvolupament de les Comarques de l’Ebre (IDECE), en substitució de Josep Maria Sáez Pujol. La proposta de nomenament ha sigut un dels punts a l’ordre del dia de la reunió ordinària del Consell Rector d’aquest dilluns, 25 de setembre, convocada de manera telemàtica i presidida pel conseller d’Empresa i Treball, Roger Torrent i Ramió. 

Durant la reunió també s’ha designat Joan Juncà Cubells, representant del Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre, com a vicepresident primer de l’organisme. 

El conseller Torrent ha agraït especialment la feina feta pel fins ara director al llarg d’aquest darrer any al capdavant de l’IDECE i el seu treball pel desenvolupament de les comarques ebrenques. Sáez serà proposat com a gerent del Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre al ple previst aquest dimecres, motiu pel qual, segons ha informat ell mateix, ha demanat el cessament de la direcció de l’IDECE. En referència a Pujol, Torrent n’ha destacat la vàlua i el coneixement que té del territori. 

De 35 anys, Norma Pujol Farré és i viu a Flix (Ribera d’Ebre). Mestra de professió, té un postgrau en gestió direcció de centres educatius. Ha estat regidora i portaveu de l’Ajuntament de Flix entre 2015 i 2023. Ha exercit de directora general de Joventut i, en les darreres dos legislatures, de diputada al Congrés dels Diputats, sent la presidenta de la Comissió de Drets de la Infància i de l’Adolescència. En l’àmbit cívic, ha estat presidenta del Club Nàutic Flix i és membre de diverses entitats i associacions, entre les quals hi ha l’Associació Cultural La Cana, el Grup Natura Freixe i el Centre d’Estudis de la Ribera d’Ebre.