Més de 1.100 alumnes participen en la segona edició de ‘Lo riu ens mou’

‘Lo riu ens mou’ ha tancat la seua segona edició, marcada per un augment de la participació. A partir d’una activitat al riu amb llaüts tradicionals, el projecte promou la navegació pel riu Ebre entre l’alumnat de les Terres de l’Ebre, donant a conèixer el tram català de l’Ebre, la història i la cultura de l’entorn i també l’esport del rem i la pràctica esportiva,

La iniciativa ha tingut lloc d’abril a juny i ha comptat amb 1.120 alumnes i 56 centres educatius, un augment significatiu respecte als 840 alumnes i 40 centres participants el curs passat. Després de la primera edició amb centres de la Ribera d’Ebre i el Baix Ebre Nord, enguany l’activitat s’ha ampliat a tota la comarca del Baix Ebre i al Montsià, amb cinc trams del riu Ebre, des de Flix fins a la desembocadura, triats estratègicament per la seva proximitat i idoneïtat tècnica amb un recorregut d’uns 5 quilòmetres, aprofitant els diferents embarcadors. Està previst que la tercera edició incorpori més centres educatius de les zones de la costa i dels embassaments.

‘Lo riu ens mou’ és un projecte impulsat per la Representació territorial de l’Esport en nom d’EsportCat, els Serveis Territorials dels departaments d’Educació i de Cultura a les Terres de l’Ebre, l’Institut per al Desenvolupament de les Comarques de l’Ebre (IDECE) i la Federació Catalana de l’Esport i compta amb el suport dels clubs nàutics i de rem del territori.

Tal i com ha valorat la directora de l’IDECE, Norma Pujol, destaca que “hem de saber transmetre a les generacions més petites aquella estima per l’entorn natural”. Creu que experimentar el riu des de dins és fonamental perquè els més menuts estimen el riu Ebre i siguin conscients que cal preservar l’ecosistema.