L’Institut per al Desenvolupament de les Comarques de l’Ebre espera superar els 33.000 usuaris durant la campanya, entre el 6 d’abril i el 31 d’octubre

L’Institut per al Desenvolupament de les Comarques de l’Ebre (IDECE) obre aquest dijous, 6 d’abril, la nova campanya de navegabilitat al riu Ebre, que finalitzarà el proper 31 d’octubre. Si ve la navegació amb rem es pot gaudir gairebé tot l’any, amb l’inici de la temporada de navegabilitat, coincidint amb la Setmana Santa, es posen en funcionament els serveis de manteniment de la via navegable del riu Ebre entre Ascó i Amposta, que van des de la vigilància i ajuda a la navegació, a la senyalització del canal navegable i al manteniment dels embarcadors de l’IDECE.

Enguany s’espera poder mantenir i augmentar la xifra de més de 33.000 usuaris. “Volem que la gent pugue gaudir del nostre riu, del paisatge, de navegar en caiac o embarcació per l’Ebre, i que conegue i veigue els paisatges de la Reserva de la Biosfera de les Terres de l’Ebre”, valora el director de l’IDECE, Josep Maria Sáez Pujol. 

L’IDECE manté un servei de suport a la navegació per atendre qualsevol tipus d’emergència o prevenir accidents fluvials. També es posa en funcionament la neteja de macròfits i el servei del pas de la resclosa a l’assut de Xerta, que estarà oberta cada dia des de les deu del matí fins a les set de la tarda. Aquesta temporada es mantenen algunes mesures per a les embarcacions que naveguen per l’Ebre per tal d’evitar la propagació de plagues, com la del caragol maçana i la del musclo zebra. Això comporta determinats controls que s’han de dur a terme tant abans de posar l’embarcació al riu com després de treure-la. Per aquest control, l’IDECE posa a l’abast dels usuaris un servei gratuït, indispensable per navegar, mitjançant el telèfon 672 102 097.

L’IDECE també recorda que disposa d’un Centre de Control per a sol·licitar informació o per a comunicar qualsevol incidència, mitjançant el telèfon 600 000 711. També disposa del web ebrenavegable.com, on es pot trobar informació relativa a la navegació.