Josep Maria Sáez Pujol, nou director de l'IDECE

Amb la remodelació del Govern i la reestructuració de sis departaments, Empresa i Treball incorpora l’organisme

Josep Maria Sáez Pujol és el nou director de l’Institut per al Desenvolupament de les Comarques de l’Ebre (IDECE), en substitució de Xavier Pallarés Povill. La proposta de nomenament del càrrec de director ha sigut un dels punts a l’ordre del dia de la reunió ordinària del Consell Rector d’aquest dimecres, 2 de novembre.

De 38 anys, Josep Maria Sáez Pujol és i viu a Miravet (Ribera d’Ebre). Llicenciat en Ciències Polítiques i de l’Administració per la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), des de l’any 2019 fins a l’actualitat ha exercit de gerent del Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre, des d’on s’ha impulsat el Pla de Reactivació Econòmica de la Ribera d’Ebre o l’Àrea 5G Terres de l’Ebre entre altres projectes. També ha fet de director del Consorci de Residus de la Ribera d’Ebre, el Priorat i la Terra Alta.

Anteriorment, ha fet de primer tinent d’alcalde i regidor de l’Ajuntament de Miravet (2007-2019) en responsabilitat en diversos àmbits econòmics i socials. També ha sigut vicepresident i conseller del Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre (2011-2019).

Professionalment és tècnic de l’Agència Catalana de la Joventut especialitzat en emancipació juvenil. També ha exercit de responsable territorial de l’Escola d’Administració Pública de Catalunya (2009-2010). Entre els anys 2007 i 2009 va realitzar tasques de suport a la direcció dels Serveis Territorials del Departament Cultura i Mitjans de Comunicació i va ser investigador de la Fundació Carles Pi i Sunyer d’estudis locals i autonòmics per a l’Observatori de Govern Local (2006-2007).

Amb la remodelació del Govern iniciada després de la sortida de l’Executiu de Junts per Catalunya i la reestructuració de sis departaments, Empresa i Treball ha incorporat l’Institut per al Desenvolupament de les Comarques de l’Ebre (IDECE).