El Consell Econòmic i Social de les Terres de l’Ebre aborda les inversions a la xarxa hospitalària i la situació de sequera

  • La reunió del plenari del CESTE també ha tractat sobre el model de mobilitat i les propostes de millora  

El Consell Econòmic i Social de les Terres de l’Ebre (CESTE), format per representants del Govern de la Generalitat, administracions locals, agents socials i organitzacions sindicals i empresarials, ha abordat la situació de sequera, les inversions a la xarxa hospitalària i el model de mobilitat i les actuacions previstes en la reunió del plenari convocat aquest dimecres. 

La directora dels Serveis Territorials del Departament de Salut a les Terres de l’Ebre, Ingrid Roca Burgueño, ha exposat als membres del Consell Econòmic i Social el plantejament de nou sistema hospitalari i d’atenció sanitària a les Terres de l’Ebre. “Des del Govern estem bastint i reforçant un model que vol reforçar el sistema sanitari i assistencial de les Terres de l’Ebre, apropant serveis a la ciutadania i centrant l’atenció a les persones”, ha valorat Roca, que ha destacat, sobretot, les inversions al sistema i en serveis hospitalaris, com la modernització de l’Hospital de Tortosa Verge de la Cinta o a l’Hospital Comarcal de Móra d’Ebre, l’acord per construir un nou heliport del SEM i la construcció del nou Hospital de les Terres de l’Ebre a Tortosa. En aquest sentit, el CESTE ha emès un informe que elevarà al Consell Rector de l’IDECE reforçant aquesta estratègia del Govern al territori.

Al seu torn, el director dels Serveis Territorials del Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural a les Terres de l’Ebre, Jesús Gómez Fernàndez, ha fet una valoració conjunta amb els agents del CESTE sobre l’impacte de la sequera al territori, exposant sobretot el seguiment de la situació i dels impactes i efectes que pot tenir sobre el sector agroalimentari. També ha traslladat les mesures que estan treballant per pal·liar els danys que la sequera pot acabar ocasionant, tot i que les decisions sobre les restriccions d’aigua en el cas de l’Ebre, ha recordat, són de la Confederació Hidrogràfica de l’Ebre (CHE). 

La reunió plenària del Consell Econòmic i Social també ha abordat la mobilitat a les Terres de l’Ebre. El director dels Serveis Territorials del Departament de Territori a les Terres de l’Ebre, Miquel Alonso Cruelles, ha compartit la situació de les infraestructures i les propostes d’inversions i actuacions els propers anys, com el 2+1 a la C-12 o el reforç de les freqüències de transport públic perquè estigui enllaçat amb altres serveis i sigui útil per a millorar la connectivitat dels habitants de les Terres de l’Ebre.