L’IDECE impulsa la implementació de noves tecnologies al centre d’innovació i simulació CISTE de la URV

El Centre, ubicat al Campus Terres de l’Ebre de la URV, rep finançament de l’Institut per implantar tecnologia i noves línies que permetran ampliar el ventall tecnològic per a fer formació i recerca durant les anualitats 2023-2025 

L’Institut per al Desenvolupament de les Comarques de l’Ebre (IDECE) i el Centre d’Innovació i Simulació Territorial (CISTE) sumen esforços per implementar estratègies d’innovació cientificotecnològiques al Centre, a través d’una subvenció que l’IDECE ha concedit a la Fundació Universitat Rovira i Virgili (FURV). D’aquesta manera l’IDECE renova el seu compromís amb el CISTE, iniciat l’any 2022 a través de la Fundació Dr. Ferran amb una aportació que va contribuir, entre d’altres, a la creació del Centre.

El nou finançament atorgat per a les anualitats 2023-2025 servirà, fonamentalment, per implantar les tecnologies (de realitat augmentada, realitat virtual, impressió 3D i enregistrament i transmissió 360) necessàries per dur a terme la formació clínica de professionals sanitaris i estudiants de grau i postgrau amb metodologies innovadores. També farà possible que, tant des del CISTE com des de la Càtedra d’Innovació i Simulació en Salut de les Terres de l’Ebre de la URV, es puguin crear projectes d’innovació propis. 

Silvia Reverté, directora de la Càtedra d’Innovació i Simulació en Salut de les Terres de l’Ebre, agraeix l’aposta i la confiança de l’IDECE en el CISTE i destaca com “l’impuls de la realitat virtual i augmentada, combinada amb la simulació, contribuirà a convertir-lo en un punt de referència a l’hora de millorar la qualificació professional, les competències i habilitats dels professionals del territori, en disciplines com la salut i també l’esport, l’educació o l’empresa”. 

Norma Pujol, directora de l’IDECE, per la seva banda expressa la satisfacció de poder contribuir a incrementar el potencial d’un projecte tan rellevant com és el CISTE al territori i per a la ciutadania. En aquest sentit, Pujol posa en relleu “com el CISTE és una immillorable oportunitat per retenir i potenciar el talent de les Terres de l’Ebre, cosa fonamental en el desenvolupament de les nostres comarques”.

El CISTE, ubicat al Campus Terres de l’Ebre de la Universitat Rovira i Virgili (URV), és un centre de formació permanent de la Fundació URV (FURV), creat per la Càtedra d’Innovació i Simulació en Salut de les Terres de l’Ebre de la URV, que pretén donar resposta a les necessitats dels professionals i estudiants del sector sanitari públic i privat i també les de professionals d’altres disciplines a través de metodologies innovadores com la simulació.