• L’Institut per al Desenvolupament de les Comarques de l’Ebre pretén amb els premis involucrar el jovent en el futur del territori

L’Institut per al Desenvolupament de les Comarques de l’Ebre (IDECE) convoca l’11a edició dels Premis IDECE per a fomentar la projecció de les Terres de l’Ebre entre el jovent per promoure la seva implicació en el futur del territori.

Els Premis IDECE van dirigits a estudiants que cursen batxillerat o cicles formatius de grau superior, ja sigui en centres d’educació dels municipis de les Terres de l’Ebre, o bé de la resta d’instituts de Catalunya o a l’Institut Obert de Catalunya (IOC) sempre que estiguin empadronats en algun municipi de les quatre comarques de l’Ebre.
La finalitat dels premis és la d’estimular l’elaboració de treballs i projectes de qualitat i rigorosos que permetin conèixer millor la realitat i les perspectives de futur de les comarques del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta, ja sigui en àmbits com el medi ambient, la història, l’economia, l’art, el patrimoni o qualsevol altre.

En aquest sentit, el director de l’IDECE, Xavier Pallarés explica que “amb aquests premis pretenem involucrar als estudiants del territori en el seu futur. Són uns premis que busquen estimular i fomentar la projecció i les perspectives de futur de les Terres de l’Ebre, i que millor que els joves per proposar com volen que sigui el seu futur. Si els involucrem en la construcció d’aquestes terres, els estem donant raó i arguments perquè el dia de demà es quedin i treballin aquí aportant els seus coneixements”.

Els treballs es poden realitzar de manera individual o en grup, amb tot aquest no poden superar el nombre de quatre persones. Els premis tenen una dotació econòmica de 1.500 € pel 1r premi, 1.000 € pel 2n premi, 700 € pel 3r i 500 € pel 4t. El termini per presentar les sol·licituds finalitza el 31 de juliol i el tràmit s’ha de fer preferiblement per Internet, en el cas que la sol·licitud es faci de manera presencial caldrà presentar-la a l’edifici de la Generalitat de Catalunya a les Terres de l’Ebre, plaça de Gerard Vergés 1 de Tortosa.