En la Comissió permanent del Consell Econòmic i Social de les Terres de l’Ebre (CESTE), celebrada avui, s’han presentant dos projectes de digitalització del territori, que elevaran al proper plenari de l’ens consultiu.

El Centre de simulació avançat del Campus Terres de l’Ebre de la Universitat Rovira i Virgili (URV), que juntament amb l’objectiu d’un hospital de referència que sigui universitari com explicava el president del CESTE, Josep Ma. Franquet, “tot el que es faci en el sentit d’assolir un servei hospitalari adequat, que no acabem de tenir, com la seua concomitància amb la universitat són dos temes molt importants“.
I, d’altra banda, la implantació i desplegament de la fibra òptica a les Terres de l’Ebre que ha de tenir “una relació i simbiosi entre sector públic, la Generalitat, i també el privat, els operadors, per poder implementar la fibra òptica no només als edificis públics sinó també als habitatges particulars“.

En aquest sentit, el delegat del Govern a les Terres de l’Ebre, Albert Salvadó, valorava que es tracta de dos projectes que “ens posen al mapa en este escenari de digitalització del país, des de dos vessants molt diferents però, imprescindibles per seguir garantint la competitivitat de les Terres de l’Ebre“.

En concret, el Departament de Vicepresidència, Polítiques Digitals i Territori preveu un pla de desplegament en 2 anys la xarxa pública de fibra òptica de la Generalitat arribarà a tots els municipis i polígons industrials de les Terres de l’Ebre. El secretari de Política Digital, David Ferrer, ha destacat que “el compromís del Govern és que estiguin coberts municipis i polígons industrials a final del 2023 i, pel que fa a les Terres de l’Ebre, actualment, ja hi ha en marxa al voltant de 40 km de xarxa nova i s’han redactat els projectes per executar uns 170 km més en l’eix de Tortosa a la Sénia, un eix econòmic important“. 
Són 21 municipis i 15 polígons industrials més que es connectaran aquest any 2022 a la xarxa de fibra òptica pública. Una infraestructura que garanteix la vertebració territorial perquè “no genera que la gent marxi, sinó que torni i es quedi al territori, que les nostres empreses i els nostres ciutadans tinguin les mateixes oportunitat i, sobretot, és una infraestructura cabdal per garantir que el desplegament de la xarxa 5G, destinada a l’àmbit empresarial, sigui una realitat a tot el país” – ha explicat David Ferrer.
El pressupost del Departament per la desplegament de la fibra òptica aquest 2022 al país és de 125 milions d’euros, dels quals 6 milions es destinen a la xarxa de les Terres de l’Ebre.

Leave a Comment

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.