Mapa web Contacte Cercador

Territori i Sostenibilitat ampliarà via verda de les Terres de l'Ebre, unint Tortosa amb Sant Carles

El projecte allarga la via verda de la Terra Alta i del Baix Ebre fins a arribar als 77 km i es connectarà amb les vies existents a la desembocadura del riu (15.02.2013)

El secretari de Territori i Mobilitat, Ricard Font, ha presentat aquesta tarda l’estudi de traçat per elaborar el projecte d’ampliació de la via verda de la Terra Alta i del Baix Ebre, que actualment arriba fins a Tortosa i que es connectarà amb Sant Carles de la Ràpita, aprofitant els carrils bici existents i les infraestructures ferroviàries que han quedat en desús.

Aquesta actuació significarà ampliar la via ciclista existent a les Terres de l’Ebre fins arribar als 77 km i fer tot un recorregut des de l’interior fins al mar.

TES

La proposta de continuació de la via verda consisteix en aprofitar l’antiga traça de la línia de ferrocarril des de Tortosa fins a Sant Carles de la Ràpita, passant per Amposta, pel marge dret del riu Ebre i connectant amb vies ciclistes existents fins a la desembocadura del riu. Actualment, la via verda és de 49 quilòmetres i uneix els municipis de Tortosa, Roquetes, Aldover, Xerta, El Pinell de Brai, Bot i Horta de Sant Joan, des d’on connecta amb l’Aragó.

El nou tram de via verda suma 28 quilòmetres i es divideix en tres projectes: Tortosa-Vinallop, Vinallop-Amposta i Amposta-Sant Carles de la Ràpita. Durant aquest any i fins al 2014 es redactaran els projectes, tot concertant amb el territori el traçat i característiques de la via verda, que s’impulsarà en funció de les disponibilitats pressupostàries.

Destaquem