Mapa web Contacte Cercador

EL CONSELLER NADAL VISITA LA NOVA PLAÇA CATALUNYA D'HORTA DE SANT JOAN

El conseller de Política Territorial i Obres Públiques, Joaquim Nadal, ha visitat avui la plaça Catalunya, situada a la travessera d’Horta de Sant Joan (T-334), que el DPTOP ha remodelat recentment. Les obres han permès transformar aquest espai, amb la formació d’un nou espai urbanitzat de 990 m2, per a l’ús ciutadà i la reordenació de la vialitat de l’entorn. Aquesta actuació, complementària al condicionament de la carretera entre Horta de Sant Joan i Xerta, ha comptat amb un pressupost de 340.000 euros. (02.06.2010)

El conseller de Política Territorial i Obres Públiques, Joaquim Nadal, ha visitat avui, acompanyat de l’alcalde d’Horta de Sant Joan, Àngel Ferràs, la nova plaça Catalunya, situada a la travessera de la T-334, on el DPTOP ha conclòs recentment obres de remodelació. Aquests treballs, que han comptat amb un pressupost de 340.000 euros, han permès transformar la plaça i el seu entorn en un nou espai d’ús ciutadà i reordenar la canalització del trànsit.
L’obra de la plaça Catalunya atén una petició de l’Ajuntament per a millorar aquest punt de la travessera i correspon a una actuació complementària al condicionament de l’itinerari entre Horta de Sant Joan i Xerta, que va finalitzar el març passat i ha comportat una inversió de 41 MEUR.

Abans de l’actuació, aquesta plaça estava configurada per una rotonda el·líptica, amb un illot central, urbanitzat, envoltat per la calçada de la travessera i separat de les edificacions i establiments pròxims. Les obres que s’han dut a terme han consistit, principalment, en la supressió d’aquesta rotonda i la formació d’un nou espai a tocar de les edificacions, alhora que s’ha concentrat el trànsit rodat en l’altre costat.

D’aquesta manera, la nova plaça permet potenciar l’ús ciutadà d’aquest espai i millorar la mobilitat de vianants, així com millorar la integració de la travessera en l’entorn urbà.

En concret, les tasques que s’han portat a terme són:

Pavimentació del tram de travessera on s’ha actuat; senyalització vertical i horitzontal, formació de passos de zebra.
Urbanització d’un espai de 990 metres quadrats amb paviment de pedra i formigó; pavimentació d’una vorera amb panot vermell; formació d’un petit mur de separació entre la plaça i la carretera.
Plantacions d’arbrat i d’arbustos
Instal·lació de mobiliari urbà, com bancs, papereres i una font.
Enllumenat de tot l’espai

Destaquem