Mapa web Contacte Cercador

EL CONSELLER NADAL VISITA L'ÀMBIT D'ACTUACIÓ DE LA LLEII DE BARRIS A FLIX

El conseller de PTOP, Joaquim Nadal, acompanyat de l’alcalde de Flix, Òscar Josep Bosch, ha visitat avui l’àmbit on es duran a terme les actuacions de regeneració integral incloses en el Programa de barris del municipi. El projecte abasta la Colònia Fàbrica i Comellarets-Les Casetes, l’antiga colònia química d’Ercros, i té un pressupost de 3,7 MEUR, dels quals el 75%, un total de 2,8 MEUR, els aportarà el Govern català. (08.09.2010)

El projecte de rehabilitació integral d’aquesta colònia industrial, impulsat per l’Ajuntament de Flix, ha estat un dels beneficiaris de la convocatòria 2010 d’ajuts de la Llei de barris, en la modalitat de “Viles amb projectes”, resolta el passat mes de juny.

En aplicació d’aquesta línia d’ajuts, el DPTOP finançarà fins el 75% del cost del projecte, és a dir, 2,8 MEUR dels 3,7 MEUR calculats com a inversió total.

El conseller Nadal, acompanyat de l’alcalde, ha visitat avui l’àmbit del projecte, la Colònia Fàbrica i Comellarets-Les Casetes, on viu el 20,25% dels veïns dels municipi. Properament se signarà el conveni de col·laboració entre el DPTOP i l’Ajuntament, que donarà llum verd a l’inici de les actuacions.
Potenciar el valor històric de la colònia

La colònia química, propietat de la companyia Ercros Industrial, es troba en una situació de força degradació, fruit del progressiu abandonament de les edificacions i del dèficit de manteniment.

Així mateix, pateix una insuficiència d’equipaments, manca de zones verdes i un nivell molt baix d’activitats econòmiques, al costat de la pèrdua de població.

Per tal de redreçar aquesta situació, l’Ajuntament ha previst tota una sèrie d’actuacions de rehabilitació dels elements amb valor històric i arquitectònic de la colònia i de la zona de Comellarets/Les Casetes, barri construït durant la postguerra, a més de millorar-ne l’accessibilitat i els espais públics. Altres línies d’acció seran la millora de les condicions d’habitabilitat, amb l’impuls de la recuperació de façanes, cobertes i instal·lació d’ascensors, i la dinamització de l’activitat comercial i turística.

Entre les obres que s’hi impulsaran hi ha el nou equipament del “Quarter Nou”; la urbanització de les places Doctor Müller i Ripoll Fortuño; la reurbanització de diversos carrers, ampliació de voreres i passos de vianants als carrers Santa Eulàlia i Bons Aires, i la posada en marxa de programes de dinamització per a adolescents i de línies d’atenció a la dona.

L’empresa Ercros s’ha compromès a cedir els espais públics objecte d’intervenció a mesura que siguin necessaris per tirar endavant les diverses actuacions programades.Destaquem